Nieuwsbrief

Afgelopen maanden zomerse temperaturen, maar werken binnen Lucam is aangenaam. Ons kantoor maar ook onze fabriek is voorzien van een ventilatie systeem met warmtepomp! Beide vertrekken worden optimaal geventileerd/ gekoeld, de lucht verdeelslangen zorgen voor een optimale verdeling, zie foto’s.

Corona / COVID-19

Uiteraard zijn onze koel/ ventilatie systemen zodanig uitgevoerd dat er GEEN recirculatie is van lucht en er met volledige buitenlucht wordt geventileerd. Optimale koude terugwinning door de tegenstroom platenwisselaar of sorptie warmtewiel waarbij we ook latent koelvermogen besparen.

Aanpassingen producten

De HCP-E tegenstroom platenwisselaar units hebben de oude HCP B units al volledig doen vergeten. De HCP-E 800, HCP-E 1200, HCP-E 1600 en de HCP-E 2300 zijn al in grote aantallen geproduceerd. Aanvulling is dit segment is de HCP-E 2900. Ook deze is in het selectieprogramma te selecteren.
De warmte pompen worden nu ook gewijzigd. De HCP-HP en HRW-HP worden vanaf nu uitgevoerd met Mitsubishi Heavy buitendelen. Met name de service in heel Europa en betrouwbaarheid heeft ons doen besluiten voor Mitsubishi te kiezen. Integratie van de buitendelen in de LBK zit in de pijplijn, binnen opstelling is dan ook mogelijk! Het selectieprogramma wijzigt ook, de toe te passen warmtepomp wordt nu bepaald aan de hand van de berekening van het koelvermogen.

In de pijplijn zit de aanpassing van de HCP-S, HCP-V en de HCP-F. Nieuwe afmetingen, bouwwijzen en prijzen. We houden je op de hoogte.

Regeling OJ Electronics

Naast de alom bekende OJ Master is de nieuwe regelaar de AHC-3000-T van OJ Electronics volop toegepast in de Lucam producten.  De AHC-3000-T heeft als grote voordeel dat hij volledig voor geconfigureerd is wat fouten en problemen bij instellen voorkomt. Nieuwe optie bij beide regelaars is dat ze aangesloten kunnen worden op de cloud omgeving van OJ Electronics. Alleen een internet aansluiting aanbieden aan de regelaar, loging en storingen zijn direct zichtbaar!

Schema’s

Voor de regeling van de Lucam ventilatie units zijn nu 2 standaard schema’s gemaakt. Bij opdracht / bestelling is gekozen voor een OJ master regeling of een AHC 3000 regeling. Voor elk is een eigen schema beschikbaar. Zie onze website: https://lucam-air.nl/handleiding

Naast het schema is hier ook de alarm lijst en de MODbus / BACnet lijst te vonden voor beide regelaars. Maar ook product bladen, handleidingen, instructies voor de afstand bediening en functionele omschrijving zijn hier terug te vinden.

Smart sensoring

TNO heeft in consortium met Lucam en VFA een project uitgevoerd waarin er een aantal schoollokalen voorzien zijn van ventilatie. Een belangrijke uitdaging was om de bestaande sensoren in het systeem te gebruiken om het geheel te bewaken.

Ook in de afgelopen maanden zijn wij regelmatig benaderd voor ventilatie oplossingen in diverse panden. Om e.e.a. goed te kunnen analyseren zijn we op zoek gegaan naar sensoren die meerdere klimaat spectra kunnen monitoren om een goed beeld te kunnen krijgen van ruimten in een pand.
De door ons toegepaste sensor meet de volgende punten:
Temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, VOC, fijnstof, licht intensiteit en geluid.

Aan de hand van de monitoring, liefst ca. 30 dagen, kunnen we een advies geven m.b.t. het optimaliseren. Als er wensen of vragen zijn dan horen wij graag!

Hulp op afstand

Lucam kan met een leen modem, een mobiele oplossing uitlenen om te assisteren bij het inregelen van complexe of gevoelige installaties. Neem contact met ons op en we organiseren een leenmodem.

YouTube

Lucam goes YouTube. We zijn gestart met filmpjes maken van allerlei instructies voor de regeling en bediening van de Lucam units. Abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC4-OBLju3XC0wiuNNmmtiNQ?sub_confirmation=1 en blijf op de hoogte van de huidige en nieuwe filmpjes. We horen graag wat er nog mist!